5 hasznos tipp, hogy gyerekjáték legyen a fogmosás!

Korábban érintettük már a fiatalkori fogápolás fontosságát, ami az első fog megjelenésétől ajánlott. A fogápolási rutin kialakítása elengedhetetlen a megfelelő szájhigiéné kialakításához, kezdetben azonban nehéz lehet a legkisebbek figyelmét lekötni.

Ezért összeszedtünk pár ötletet, hogyan legyen gyerekjáték a fogmosás:
1) Keressünk fogápolással kapcsolatos meséket, amik megértetik és szemléltetik a gyerekekkel mi is történik a szájukban, és mit eredményez a nem megfelelő odafigyelés.

2) Hagyjuk, hadd válasszák ki a nekik tetsző fogkefét, fogkrémet. Kedvenc mesefigurájukkal díszített fogkeféhez biztosan szívesebben fognak nyúlni.

3) Tegyük izgalmassá! Elérhetőek már olyan fogkefék, amelyek rezegnek vagy zenélnek, mikor a fogmosásra szánt ajánlott idő lejár. Ezt biztosan imádni fogják!

4) Motiváljuk őket! Találjuk ki mi motiválja gyermekünket igazán. Rakjunk egy táblácskát a fürdőbe, ahova minden fogmosás után beírhat magának egy pirospontot, amit új fogkefére vagy dupla esti mesére válthat. 🙂

5) Mutassunk jó példát! A közös fogmosás igazi családi móka lehet együtt. Legyen ez egy közös esti rituálé amiből anya és apa sem maradhat ki.

2019-01-22T13:44:21+00:00